Trencar la por al núvol

Moltes són les vegades que els que ens dediquem al món del software, i que una part la dediquem al Cloud Computing, ens trobem amb el típic client poc inclinat a tenir les seves dades (“la seva vida” segons ens defineixen alguns) en un lloc “llunyà”, en un lloc “no segur”.

 

La sensació d’aquests clients és que, si tenen les dades fora de les seves dependències, tenen major fragilitat davant un atac. I nosaltres, els que ens dediquem a això del software, i del Cloud Computing, els diem, una vegada i una altra, que les dades en el núvol són molt més segures que les dades en servidors “at office”.

Per què podem fer aquesta afirmació de manera tan taxativa? Per un tema d’inversió en seguretat, simplement. Quant has invertit tú, a la teva casa, en els teus servidors, en seguretat? Creus que són molts calers? I si et dic que una empresa com Amazon, que es dedica al Cloud Computing en gran part, o Microsoft, a través del seu servei Azure, inverteixen milions de € a l’any en seguretat, segueixes creient que el que tú has invertit són molts calers?

Estem a la finals d’’any 2017, i els atacs de hackers cada vegada són més sofisticats, i això implica que els sistemes de prevenció cada vegada hagin de ser més sofisticats. Les empreses que formen el teixit empresarial, han d’invertir molts diners si no volen ser vulnerables i, davant aquesta tessitura, jo em pregunto: no és més fàcil treballar amb sistemes de Cloud Computing i pagar per un bon servei?

Hem d’anar acostumant-nos, com a societat, que la tendència del mercat és a sistemes tipus SAAS, o pagament per ús. D’aquesta manera, ens garantim que estem sempre en l’avantguarda i, en cas contrari, si el proveïdor no està en aquesta avantguarda, canviar de proveïdor, que serà relativament senzill. Almenys, serà més senzill que si has invertit una fortuna en llicències d’un programari, o en maquinari potent.

Des de RIC.DOC sabem que sou molts els que us sentiu identificats amb “la por”, però nosaltres, tossuts que som, seguirem intentant demostrar-vos que esteu errats. Ens deixes demostrar-t’ho? Amb una simple conversa, creiem que ens basta. Busca’ns, estarem encantats.

2017-11-14T13:34:36+00:00 14 novembre 2017|Informació, Processos empresarials, Seguretat|

About the Author:

System Consultant de RIC.DOC.