És segur el núvol? Quants de nosaltres ens hem fet aquesta pregunta? I quantes respostes diferents hem obtingut? Des de RIC.DOC us volem oferir el nostre punt de vista

La seguretat al núvol

Cada vegada són més les empreses que confien en el núvol per a emmagatzemar la informació, tant la rellevant com la menys rellevant. Per què? Sempre que algú em fa aquesta pregunta els hi responc amb una altra pregunta: Quant costen les teves dades i quant estàs disposat a invertir tu en seguretat? Traduït d’una altra manera: Estàs en disposició d’invertir el mateix en seguretat digital que empreses com Amazon, Google o Azzure (per citar alguns exemples)?

Tots coneixem alguna empresa que ha patit algun atac hacker, o simplement que els hi ha entrat algun cuc, troià o virus a la xarxa de la seva empresa. En canvi, no es coneixen casos rellevants que això hagi passat a les empreses importants que es dediquen al CloudHosting.

Així doncs, la nostra recomanació és fer una cerca a consciència al mercat, a on l’aspecte econòmic només ha de ser un més (el més barat pot sortir car), però és rellevant saber les condicions “digitals”, tals com: Quin espai ens ofereix? Quin ample de banda ens ofereix? És capaç de dedicar-nos un ample de banda per a la nostra empresa? Quants usuaris concurrentment podrem utilitzar aquest espai? Ens ofereix alguna eina de compartició d’arxius o eina col•laborativa? En cas d’atac hacker, com respon l’empresa de CloudHosting? Les dades són redundants? Hi ha alguna còpia mirall? Amb quina freqüència es realitzen còpies? I un llarg etcètera de preguntes.

Necessites ajuda? Des de RIC.DOC, com a experts en ERP’s, BMP’s i ECM’s us oferint la possibilitat de realitzar-vos una consultoria i ajudar-vos a la pressa de la decisió.